כיצד ניתן להשתמש בממברנות פולימר מיוחדות לסינון?



ממברנה היא חומר דק שמאפשר לחומרים מסוימים לעבור תוך שמירה על אחרים. אבל עם הנדסה מדויקת, ניתן להגדיר ממברנות כדי להשיג תוצאות סינון מדויקות שהן חיוניות בתעשיות החל ממזון ומשקאות ועד לאבחון מבחנה. פוסט זה בבלוג מספק היכרות עם ממברנות סינון וכיצד הן פועלות.
ממברנות פולימר מתקדמות הן רק הצעה אחת מחטיבת החומרים המשופרים של TriStar (EMD) - תוכל ללמוד עוד על EMD וכיצד זה עובד כאן. ממברנת סינון פולימר היא יריעה דקה של חומר פולימרי שהמבנה המיקרו-נקבי שלו תוכנן כדי להשיג תוצאת סינון מדויקת. ניתן להשתמש בחומרים שונים ובמאפיינים מיקרו-נקביים (כמו גודל נקבוביות) עבור יישומי סינון שונים.
הנקבוביות בממברנות מיוחדות נמדדות לעתים קרובות בעשרות ננומטרים! המשמעות היא שניתן להשתמש בהם כדי לסנן מזהמים קטנים להפליא, כמו מיקרואורגניזמים, חלקיקים זעירים או חומר אורגני טבעי. על ידי שילוב של גדלי נקבוביות שונים בשכבות ממברנות שונות, ניתן לציין את הסינון ביתר דיוק. היכולת להגדיר בצורה גמישה ממברנות פולימריות היא הסיבה העיקרית לכך שתמצאו אותן בכל כך הרבה תעשיות שונות.
הן משמשות לטיהור מים, בתוך תאי דלק וסוללות, ובציוד אבחון רפואי מתקדם, רק כדי לציין כמה דוגמאות. ממברנות סינון מהוות אתגר הנדסי משמעותי עבור צוותי פיתוח מוצרים רבים. הם דורשים ידע מיוחד, יכולות ייצור מדויקות והתאמה קפדנית לכל יישום ייחודי.
מניסיוננו, אתגרי סינון מתקדמים דורשים יותר מחומר ממברנה "מהמדף". הצלחה דורשת גישה הנדסית מעמיקה ויועצת. לדוגמה, TriStar EMD עבדה עם מהנדסי לקוחות כדי לשכלל מערכת כרומטוגרפיה נוזלית בעלת ביצועים גבוהים (HPLC).
במקרה זה, ניתוח האפליקציה קבע שנדרש חומר חדש, ו-TriStar יצרה אחד עבור העבודה: Ultraflon M18+. חומר היפר הידרופילי זה אפשר שליטה מדויקת יותר על זרימת הנוזל והגז בתוך מערכת HPLC. תוכל ללמוד עוד על יישום זה במחקר המקרה שלנו כאן.
המדריך שלנו כאן מספק מבט מעמיק יותר על האופן שבו TriStar EMD מספקת הנדסה בעלת ערך מוסף כדי לעזור ללקוחות להפיק את המרב מחומרים מתקדמים כמו ממברנות סינון. לחלופין, אם אתה מעוניין לדון כיצד נוכל לעזור לפתח את הממברנה המתאימה לאתגר הסינון שלך, אנו ממליצים לך לפנות באמצעות הכפתור למטה...

Comments

Popular posts from this blog

תרמוסט נגד חומרים תרמופלסטיים

הרחבה תרמית, שיקול מרכזי בעיצוב נושאות מטוסים

הידרופילי, הידרופובי, אולאופילי, אולאופובי והיגרוסקופי