נוחות, חלבונים על בסיס צמחי ועוד
למגמות המזון העיקריות השלכות על מקבץ של תעשיות קשורות. למשל, עליית המזון הצמחי משפיעה לא רק על מסעדות ויצרני תחליפי בשר אלא על מערך חברות רחב בהרבה. מהפעילות החקלאית בה מגדלים תשומות גולמיות ועד מתקני העיבוד שבהם מייצרים ונארזים מזון, מגמות חדשות יוצרות אתגרים חדשים עבור חברות ברחבי שרשרת האספקה.
בינתיים חברות המזון ממשיכות להתמודד עם סביבת ייצור מלאה בכימיקלים קאוסטיים, דרישות פעולה נקיות וחומרי מזון שוחקים. יצרני ציוד לעיבוד מזון ואריזות תמיד מחפשים דרכים לשיפור ביצועים, אמינות וזמן עבודה מול אתגרים שונים בייצור המזון. בפוסט זה, אנו בוחנים כמה מהטרנדים החשובים ביותר בענף המזון לשנת 2020.
אם אתם מחפשים מבט מעמיק יותר על עיבוד ואריזת מזון, אנו ממליצים על הנייר הלבן שלנו כאן. המבורגרים מהצומח הם סמל נהדר להמשך חדשנות המוצר בענף זה. והמבורגרים הם רק תחילתו של פיצוץ דרמטי באוכל צמחי שהחל רק לעצב מחדש את השוק.
המבורגרים צמחיים ובשר בקר טחון כבר קיימים בכל מקום, החל ממאכלים משובחים ועד אוכל מהיר. אך התעשייה רק החלה לבחון אלטרנטיבות צמחיות עבור מוצרים מן החי כמו דגים, עוף, חזיר, ביצים וחלב. אפילו KFC נכנסת למגמה.
למהלך למוצרים צמחיים תהיה השלכה דרמטית על כל שרשרת האספקה בתעשיית המזון. לדוגמא, טרנד תחליפי הבשר הצמחי כבר מניע פיצוץ בייצור אפונה: אפונה הופכת לחלופה פופולרית לסויה כמקור לחלבונים מן הצומח. משמרת אחת כמו זו פירושה חוות שונות, צורכי אריזת מזון שונים ועיבודם, ומכונות שונות.
חברות המזון והמשקאות מתמודדות עם האתגר לשמור על ייצור יעיל של מוצרים רגישים למחיר גם כשהם מתאימים את רשתות האספקה שלהם לטעם הצרכן החדש. סוכנות השיווק הממוקדת במזון Quench מספקת צלילה עמוקה מצוינת למגמות התעשייה העיקריות לקראת שנת 2020. נקודות השיא כוללות: צרכנים בכלכלות מפותחות הראו זה מכבר העדפה הולכת וגוברת לאפשרויות מזון "נוחות", כמו אוכל קפוא או ארוחות טריות ארוזות מראש.
זה כולל גם עלייה בארוחות המסעדות (BLS מדווח כי Millenials מוציאים 46% מדולרי המזון שלהם. אוכלים בחוץ לעומת 41% אצל בייבי בומרס). למגמה זו השלכות רבות על חברות המזון ברחבי שרשרת האספקה, אפילו על אריזות. לדוגמא, מקינזי מדווח כי הוא מגביר את הביקוש למגשים העשויים מפלסטיק המאפשרים בישול / חימום ישיר.
אפשרויות אריזה גמישות אלו (למשל מיכלי פלסטיק המשמשים לסוגים שונים של מוצרי מזון טריים ונוחים. ) גדלים על חשבון תבניות האריזה המסורתיות כמו צנצנות זכוכית ופחיות מתכת. חברות המזון מתמודדות עם הצורך להסתגל לשינויים אלה בשוק תחרותי הדורש ייצור בנפח רב יעיל ביותר בכל מקום אפשרי.
ציוד לעיבוד ואריזת מזון צריך להשיג זמן פעולה אופטימלי וצריך לעשות זאת תוך התמודדות עם אתגרי ייצור ייחודיים. . כאשר יצרני ציוד מתכננים מכונות לדור הבא של מוצרי מזון, אתגרים מרכזיים אלו יישארו רלוונטיים כתמיד. מניסיוננו, החומרים הנכונים לרכיבים מהונדסים חיוניים כמו מיסבים הם חיוניים למקסום ביצועים וזמן עבודה עבור ציוד לעיבוד ואריזת מזון חיוני לעסקים.
לקבלת מבט מעמיק יותר על אתגרי הייצור של תעשיית הנושאים וכיצד פתרונות כמו רכיבי פולימר עם שימון עצמי יכולים לעזור לפתור אותם, תוכלו להוריד את הנייר הלבן החינמי שלנו בתעשייה על ידי לחיצה על הגרפיקה שלמטה.
Comments
Post a Comment