עיבוד ואריזת מזון
בסקירה קצרה זו של עיבוד ואריזת מזון אנו בוחנים: לצפייה באילו פעילויות כלולות עיבוד (החל מכבישה ועד בישול בלחץ גבוה) ואריזות (משימורים לאווירה שונה), עיינו בפוסט בבלוג שלנו כאן. לחלק מהעובדות והנתונים שלהלן, מאמר זה נשען על הנייר הלבן התעשייתי של מקינזי לשנת 2018, הזמין כאן. אנו ממליצים עליו לבדיקה ממצה יותר של הנושאים אותם אנו מדגישים להלן.
תעשייה זו כוללת באופן מסורתי ייצור מגוון של ציוד הן לעיבוד מזון והן למשימות אריזה. אנליסטים רבים כוללים גם ציוד להכנת שירות מזון מסחרי (כמו תנורים מסחריים). החברות החשובות ביותר שלא נכללות בענף זה הן חברות חקלאיות (חלק מתעשיית החקלאות) ומסעדות הנחשבות לחברות בענף שירותי המזון.
בזמן שגידול המזון בחווה, נבצר / נשטף והוכן להכנה ראשונית אחסון (למשל ירקות מקפיאים בחווה) הוא עדיין נמצא בענף החקלאות. אולם לאחר שהמזון נכנס למתקן ייצור, הוא נמצא בתחום של עיבוד ואריזת מזון.
הגדרת גודל ענף זה יכולה להיות שאלה מסובכת, והערכות האנליסטים שונות מאוד. מכיוון שחברות רבות מטשטשות את הגבול בין חקלאות לעיבוד מזון, התמקדות בשוק ציוד לעיבוד מזון ואריזות היא הדרך הקלה ביותר להפריד בין פעילות העיבוד לאריזה לבין תחום המזון / חקלאות הרחב יותר. נכון לשנת 2018, חברת הייעוץ הניהולי מקינזי מעריכה את התחום בכ- 100 מיליארד דולר (כולל שלושה תחומי משנה: עיבוד (45 מיליארד דולר), אריזות (37 מיליארד דולר) וציוד שירות מזון מסחרי (16 מיליארד דולר)).
מקינזי גם מציין כי על פי רוב המדדים, ענף זה הוביל חברות תעשייתיות בכמה מדדי ביצועים פיננסיים מרכזיים בעשור האחרון, כולל רווח לדולר הכנסות, תשואה כוללת לבעלי מניות ושיעור EBITA. מקינזי מזהה כמה גורמים מרכזיים המניעים שולי הכנסות וגידול ברווחים: למרות כל הצמיחה הזו, חברות עיבוד המזון ואריזות המזון מתמודדות עם אתגר נצחי: צרכני קצה רעבים שלא יסבלו בקלות מחירים גבוהים יותר. סביבה אסטרטגית זו מפעילה לחץ על חברות המזון להמשיך בדחף רציף לייצור יעיל יותר שמייצר כמה שיותר עיבוד מזון.
מקינזי מציין כי עלויות העבודה הגדלות, הידוק מדיניות ההגירה בארה"ב ושיעורי שימור עובדים תעשייתיים נמוכים. כולם תורמים לדחיפה לאוטומציה רבה יותר.
וזה אומר מכונות מתקדמות יותר. יצרנים בתעשיית המזון והמשקאות זקוקים לציוד שיכול להציע יעילות משופרת, עלות נמוכה יותר וזמן עבודה טוב יותר. זמן השבתה של ציוד יכול להיות יקר בכל ענף.
מחקרים מראים כי שעה אחת של השבתה עולה 98% מהעסקים (בכל הענפים) לפחות 100,000 דולר. עבור 33% מהחברות העלויות הללו נופלות בטווח של 1-5 מיליון דולר. עבור חברות מזון, עלויות אלה נוטות להתקדם לקצה הגבוה יותר: הסיכון הקלקול המתמיד פירושו עלויות פוטנציאליות של זמן השבתה הרבה מעבר לעיכובים בייצור.
אם אתה מעוניין ללמוד עוד על מגמות מפתח 2020 עבור תעשיית המזון הרחבה יותר, עיין בפוסט בבלוג שלנו כאן. לצלילה מעמיקה יותר בתעשייה (עם מבט ספציפי יותר על שימוש בחומרים מתקדמים לפתרון בעיות ייצור מזון מרכזיות) אנא עיינו בספר הלבן שלנו כאן ..
Comments
Post a Comment