עיבוד מזון ואריזות
בסקירה קצרה זו של עיבוד מזון ואריזה אנו בוחנים את: לצפייה באילו פעילויות נכללות בתהליך העיבוד (החל כבישה לבישול בלחץ גבוה) ואריזות (משימורים לאווירה שונה) התבונן בפוסט הבלוג שלנו כאן. עבור כמה מהעובדות והנתונים שלהלן, מאמר זה מבוסס על נייר לבן של התעשייה של מקינזי 2018, זמין כאן. אנו ממליצים עליו לבחון יותר ממצה את הנושאים שאנו מדגישים בהמשך.
באופן מסורתי, ענף זה מייצר מגוון של ציוד לעיבוד מזון וגם למשימות אריזה. אנליסטים רבים כוללים גם ציוד להכנת שירות מסחרי (כמו תנורים בדרגה מסחרית). החברות החשובות ביותר שלא נכללות בענף זה הן חברות חקלאיות (חלק מענף החקלאות) ומסעדות, הנחשבות לחברות בענף שירותי המזון.
בזמן שמגדלים מזון בחווה, נקצרים / שטופים ומוכנים לראשונה אחסון (למשל, ירקות מקפיאים בחווה בחווה) זה עדיין בענף החקלאות. לאחר שהמזון נכנס למתקן ייצור, לעומת זאת, הוא נמצא בתחום העיבוד והאריזה של המזון.
הגדרת גודל הענף יכולה להיות שאלה מורכבת, והערכות האנליסטים שונות מאוד. מכיוון שחברות רבות מטשטשות את הגבול בין חקלאות לעיבוד מזון, התמקדות בשוק ציוד לעיבוד מזון ואריזות מזון היא הדרך הקלה ביותר להפריד בין פעולות העיבוד והאריזה לסקטור המזון / החקלאות הרחב. נכון לשנת 2018, חברת הייעוץ לניהול מקינזי מעריכה את המגזר בכ- 100 מיליארד דולר (כולל שלושה תת-מגזרים: עיבוד (45 מיליארד דולר), אריזות (37 מיליארד דולר) וציוד שירות מזון מסחרי (16 מיליארד דולר).
מקינזי מציינת גם כי על פי רוב המדדים, תעשייה זו הובילה חברות תעשייתיות על פני מספר מדדי ביצועים פיננסיים מרכזיים בעשור האחרון, כולל רווח לדולר מההכנסות, תשואה מוחלטת לבעלי המניות ושולי EBITA. מקינזי מזהה מספר גורמים עיקריים המניעים את הגידול בהכנסות ורווחי הרווח: למרות כל הצמיחה הזו, חברות תעשיית עיבוד המזון והאריזה עומדות בפני אתגר נצחי: צרכני קצה רעבים שלא יסבילו בקלות מחירים גבוהים יותר. סביבה אסטרטגית זו מפעילה לחץ על חברות המזון להמשיך לדחוף מתמשך לייצור יעיל יותר שמאפשר אוטומציה רבה ככל האפשר של עיבוד המזון.
מקינזי מציינת כי הגדלת עלויות העבודה, הידוק מדיניות ההגירה בארה"ב ושיעורי שימור העבודה התעשייתיים הנמוכים כולם תורמים לדחיפה לעוד אוטומציה.
וזה אומר מכונות מתקדמות יותר. יצרנים בענף המזון והמשקאות זקוקים לציוד שיכול להציע יעילות משופרת, עלות נמוכה יותר ומשך זמן טוב יותר. השבתה של ציוד יכולה להיות יקרה בכל ענף.
מחקרים מראים ששעה אחת של השבתה עולה 98% מהעסקים (בכל הענפים) לפחות 100,000 $. עבור 33% מהחברות, עלויות אלה נופלות בטווח של 1-5 מיליון דולר. עבור חברות מזון, עלויות אלה נוטות לרוץ לקראת הסוף הגבוה יותר: הסיכון הקיים תמיד לקלקול פירושו עלויות אפשריות של השבתה עוברות הרבה מעבר לעיכובים בייצור. אם אתה מעוניין ללמוד עוד על מגמות עיקריות של 2020 לתעשיית המזון הרחבה יותר, עיין בפוסט הבלוג שלנו כאן. לצלילה מעמיקה יותר בענף (עם מבט ספציפי יותר לשימוש בחומרים מתקדמים כדי לפתור בעיות מפתח בייצור מזון) אנא עיינו בנייר הלבן שלנו כאן.
Comments
Post a Comment